Stjärnspäckat startfält vid Diamond League i Stockholm Foto: SVT Design

Diamond League i Stockholm: Här är Hårds höjdare

Uppdaterad
Publicerad

Det finns mycket att se fram emot inför söndagens friidrottstävling på Stockholms Stadion. För startfältet i Diamond League är stjärnfyllt. Eller vad sägs om Armand Duplantis, Daniel Ståhl, bröderna Ingebrigtsen, Erika Kinsey, Khaddi Sagnia och Kalle Berglund. Detta är bara några av alla stjärnor som tävlar. Här listar SVT-profilen Jacob Hård sina fem höjdpunkter.

Stavhopp, herrar: Sex meter av Armand Duplantis i Monaco. Om Sam Kendricks får sina stavar på plats den här gången, kan det bli en match mot ännu högre höjder.

Höjdhopp, damer: Erika Kinseys strålande säsongsöppning med 1,95 på SM senast. Det gör grenen högintressant.

Diskus, herrar: Daniel Ståhl! Det räcker som motivering!

Längdhopp, damer: Khaddi Sagnia hade stora problem med ansatsen på SM i helgen men visade fantastisk hoppkapacitet. Den dag hon får en fullträff blir det riktigt långt.

1500 meter, herrar: Jakob Ingebrigtsen pressade suveränen Timothy Cheruiyot i ett fantastiskt lopp i Monaco. Båda är med på Stadion, liksom Kalle Berglund med stigande form.

SÅ SER DU TÄVLINGEN I SVT

15.00-17.00 SVT1 och SVT Play

I studion: André Pops och Alhaji Jeng

Kommentatorer: Jacob Hård och Kajsa Bergqvist

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.