Foto: Bildbyrån

Jakob Ingebrigtsen slog Europarekord

Uppdaterad
Publicerad

Jakob Ingebrigtsen stod för en lysande insats på 1500 meter i Diamond League-premiären i Monaco.

Norrmannen utmanade guldmedaljören från VM Doha ordentligt och kom till slut in på 3,28,68, nytt Europarekord.

Kalle Berglund stod för en bra insats och kom 10:a på 3,35,34 i ett starkt startfält.

Timothy Cheruiyot från Kenya gick ut starkt i herrarnas 1500 meter. Men Jakob Ingebrigtsen låg i bakvattnet och väntade på sitt läge. Inför sista varvet låg både Filip och Jakob Ingebrigtsen strax bakom täten och det var Jakob som hade mest energi kvar. Jakob gick i rygg på Cheruiyot och utmanade kenyanen ända fram till mållijen.

Cheruiyot kom till slut in på 3,28,45, fyra hundradelar från sitt personbästa. Och bara 0,23 sekunder bakom återfanns Jakob Ingebrigtsen. 3,28,68 innebär nytt Europarekord för 19-åringen.

– Det är helt sjukt. Det är ett massivt personligt rekord. Jag var riktigt nervös inför i dag, säger Ingebrigtsen till SVT Sport.

Kalle Berglund kom in som 10:a på 3,35,34 efter en kämpig uppladdning med skador.

– Jag är för feg i mitten på loppet. För  sex veckor sedan trodde jag inte att jag skulle tävla den här sommaren. Men med bakgrund av allt så är jag ändå ganska nöjd, säger Kalle Berglund till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.