Warholm imponerade i säsongens första lopp Foto: Bildbyrån

Warholm med näst bästa loppet någonsin i Monaco

Uppdaterad
Publicerad

Karsten Warholm ställdes mot ett starkt startfält på Stade Louis II i Monte Carlo i säsongens första lopp.

Efter en stark avslutning stannade klockan 47,10, en putsning av säsongsbästa med imponerande 2,39.

– Väldigt nöjd med den tiden. Det är mitt näst bästa lopp någonsin, säger Karsten Warholm till SVT Sport.

Grenen skulle inte ens funnits med i säsongens första Diamond League-tävling från Monte Carlo. Men efter att Karsten Warholm tjatade och löst finansiering sprangs det 400 meter häck i Monaco.

I sin första start på 400 meter häck för säsongen imponerade norrmannen stort. Warholm hade ledningen loppet igenom men avslutade i ett rasande tempo. Klockan stannade på 47,10, 2,39 sekunder bättre än säsongsbästa och en halvsekund bättre än stadionrekordet.

– Väldigt nöjd med den tiden. Det är mitt näst bästa lopp någonsin. Det visar att träningen vi har gjort funkar bra, säger Warholm till SVT Sport.

– Helt makalöst. 400 meter häck är inte den enklaste distansen att springa. Det brukar oftast ta några lopp innan man kommer in i det, säger en imponerad Alhaji Jeng, SVT Sport friidrottsexpert.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.