• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett övergivet slakteri i södra delen av Hultsfred i Kalmar län med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar. Läs mer

Dubbel lycka för svensken – klarade ny EM-gräns. Foto: Bildbyrån

Dubbel lycka för svenskan – klarade ny EM-gräns

Publicerad

Friidrottsrekorden för svenskar inför inne-EM i Glasgow fortsätter att rulla in. I går i Eaubonne, Frankrike, slog Lisa Havell till med tiden 9.02,04. Nytt personligt rekord och under kvalgränsen för EM.
– Kroppen kändes inte jättebra eftersom det blev en sådan urladdning på 1 500 meter i Nordenkampen i söndags, kul att det gick vägen ändå, säger hon.

Den svenska medeldistanslöparen Lisa Havell har hittat formen inför inne-EM i Glasgow, Storbritannien. Inför gårdagens tävling i Eaubonne i Frankrike hade hon redan klarat kvalgränsen för 1500 meter – nu har hon också klarat kvalgränsen för den dubbla distansen, 3000 meter.

Och inte på vilket sätt som helst – hennes tid, 9:02.04, är personligt rekord med tre sekunder och är den sjunde bästa i Sverige genom alla tider.

– Jag är jättenöjd med tiden. Målet var att klara EM-kvaltiden 9.05 och det lyckades. Kroppen kändes inte jättebra eftersom det blev en sådan urladdning på 1500 meter i Nordenkampen i söndags så kul att det gick vägen ändå, säger Lisa Havell enligt Friidrott.se.

Lovisa Lindh: ”En tuffare dag”

– Det var perfekt jämn fart hela loppet med en hare som drog första 1 500 meterna och sedan låg jag i rygg på två tjejer hela vägen in, fortsätter hon.

Lovisa Lindh klarade också EM-gränsen, en gräns hon redan klarat, när hon sprang 800 meter, också i Eaubonne, på tiden 2.04,85.

– En tuffare dag i dag än i söndags. Men det blev en bra genomkörare, säger Lovisa efter loppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer