Superstartfält på 800 meter när Diamond League kommer till Stockholm Foto: Bildbyrån

Dubbla världsmästare på 800 meter när Diamond League kommer till Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska tv-publiken kommer bjudas på idel världsstjärnor på 800 meter när Diamond League kommer till Sverige.

Förutom Andreas Kramer kommer regerande världsmästare på både herr- och damsidan vara på plats.

– Det är fantastiskt att vi under dessa tider lyckas få ihop ett så starkt och globalt startfält på denna distans, säger Jan Kowalski, tävlingsledare.

23 augusti anordnas Diamond League i Stockholm under Bauhausgalan. En stjärnfylld tävling med Daniel Ståhl, Armand Duplantis och Khaddi Sagnia men på 800 meter bjuds tittarna på en tävling i absoluta världsklass, både bland damerna och herrarna.

På damsidan kommer regerande världsmästaren Halima Nakaayi från Uganda samt VM-tvåan Raevyn Rogers. I samma tävling kommer även britten Jemma Reekie ställa upp som i år är näst snabbast på distansen.

Även bland herrarna blir det världsmästare på 800 meter i Stockholm. Donovan Brazier (USA) samt Amel Tuka och Ferguson Rotich som var silver- respektive bronsmedaljörer i VM i Doha. Amerikanen Brazier har världsårsbästa med 1.43.84.

I herrklassen kommer även svenskhoppet Andreas Kramer att få gå upp mot den absoluta världseliten.

– Det är fantastiskt att vi under dessa tider lyckas få ihop ett så starkt och globalt startfält på denna distans, säger Jan Kowalski, tävlingsledare.

Tävlingen kan du se i SVT den 23 augusti.

MER FRIIDROTT: Se Daniel Ståhls monsterkast i Sollentuna (11 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.