Lisek besegrade Duplantis i ”galen tävling”

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis fick se sig besegrad av Piotr Lisek i Diamond League-tävlingen i Monaco. Lisek hoppade 6,02, nytt personligt rekord.

– Det var en galen tävling, säger Duplantis till TV4.

Armand Duplantis hade segervittring och var felfri upp till 5,92 under Diamond League-tävlingen i Monaco.

Efter att ha rivit en gång på 5,97 stod han sedan över upp till 6,02, men två rivningar senare var tävlingen över, trots bra försök av svensken.

– Det var en galen tävling. Lisek har hoppat perfekt i två raka veckor. Han missar aldrig. Jag gjorde mina bästa hopp för säsongen. Det är en lång säsong och saker börjar lossna nu, säger Duplantis till TV4 efter tävlingen.

Istället fick ”Mondo”  se sig besegrad av polacken Piotr Lisek. Lisek, som förra veckan hoppade 6,01, i Lausanne slog till med 6,02, nytt personligt rekord och dessutom nytt banrekord i Monaco. Lisek begärde sedan upp ribban på 6,06, men trots bra försök stannade han på 6,02.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.