Steven Gardiner vann det märkliga 400-m-loppet i Monaco. Bakom i gult skymtar David Re som var med i tjuvstartsfadäsen. Foto: TT.

Hörde inte tjuvstarten – sprang klart 400 meter

Uppdaterad
Publicerad

En bisarr incident inträffade på 400 meter i Monacos Diamond League-tävling. Tre löpare hörde inte skottet som signalerade tjuvstarten och fortsatte ut på bortre långsidan.

Allra värst var det för Jonathan Jones som sprang hela varvet runt.

Han korsade mållinjen på handknäppta 44,6 (personrekord på 44,64) och såg sig förvånat om och undrade vart konkurrenterna tagit vägen.

– Jag är besviken och ledsen men kommer att komma över det. Jag var i zonen och hörde bara ett skott, undrade varför ingen kom men jag fokuserade bara på loppet och fortsatte att springa. Ibland vinner man och ibland förlorar man. Det var i alla fall kul att vara här, säger Jones med sorgsen uppsyn till TV4.

Efter stort palaver och spräckt tidsprogram valde Jones, full av mjölksyra, att avstå start liksom Anthony Zambrano. David Re som sprang drygt 100 meter innan han uppfattade att det var tjuvstart kom trots allt till start när loppet startades om. Han sprang i mål som stum sexa på 46,21 – sist av dem som tog sig i mål.

Steven Gardiner vann loppet på 44,51 och klarade av uppvaktningen av häckspecialisten Abderrahman Samba som blev tvåa på 45,00.

Även förra veckans Diamond League i Lausanne bjöd på märkliga scener. Se klippet nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.