Armand Duplantis. Foto: Bildbyrån.

Duplantis besegrad i Diamond League-finalen: ”Det gör ont”

Uppdaterad
Publicerad

Med säsongens tre sexmetershoppare på plats var det skyhöga förväntningar på stavhoppet i Diamond League-finalen i Zürich. Men ingen hoppare klarade sex meter. Armand Duplantis slutade tvåa på 5,83 efter en duell med Sam Kendricks som vann på 5,93.

– Det gör ont men det kommer bara att göra mig hungrigare, säger Duplantis besviket till TV4.

Det var länge Duplantis tävling eftersom Kendrick hade en rivning på 5,73 men segern rann ur händerna.

– Det var tufft och jag är besviken, jag hade gärna velat ta 5,93 men mina bästa hopp kom inte vid rätt tillfällen, säger Duplantis.

Duplantis var felfri upp till 5,83. Första rivningen kom på 5,93 där det tog stopp. Han var nära att klara i det sista försöket men rev hårfint med magen.

Från sidan kunde världsettan Sam Kendricks (6,06) fokusera och klara i sitt tredje försök. Efter att ha klarat 5,93 utan darr rusade amerikanen runt på stadion i ett vilt glädjerus. Han begärde sedan upp ribban på 6,05 men avstod sedan att göra några försök på höjden. Det fick räcka med prestigesegern.

– Jag fick plocka fram allt jag hade och mer därtill, det var så mycket energi som gick åt, säger Kendricks.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.