Foto: Jonas Ekströmer/TT

Duplantis efter kaoset kring familjen Ingebrigtsen: ”Många kanske tror att jag blivit pressad”

Uppdaterad
Publicerad

Norsk polis har inlett en brottmålsprocess av Gjert Ingebrigtsen efter att tre av löparsönerna berättat om en uppväxt fylld av våld. Armand Duplantis reflekterar över deras fall.

– Många kanske tror att jag har blivit pressad, säger stavhopparen.

Under karriären har Duplantis jämförts med Jakob Ingebrigtsen, den mest framgångsrike av löparbröderna där även de äldre Filip och Henrik ingår. Båda tog VM-guld och satte världsrekord under säsongen.

För en vecka sedan utsågs 23-årige Jakob, som är jämnårig med Duplantis, till Europas bäste friidrottare.

Stavhopparen Armand Duplantis vet hur det är att tränas av en förälder. Pappa Greg, själv tidigare stavhoppare, hjälper honom med tekniken. Mamma Helena är fystränare.

”Glad att det inte är min pappa”

23-åringen har känt till konflikten i familjen Ingebrigtsen.

– Jag hörde att de hade gjort en intervju för en vecka sedan. Jag är glad att det inte är min pappa, säger ”Mondo” till TT.

Duplantis tänker tillbaka på sin uppväxt och utvecklar sina tankar:

– Jag hade inte samma situation. Jag tror att många kanske tänker att jag var tvungen att hoppa stav och göra det jag gör. Många kanske tror att jag har blivit pressad, men så är inte fallet. När jag växte upp och såg hur vissa andra hade det så känner jag att jag har haft tur, säger 23-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.