Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Kurtis Marschall hylla Armand Duplantis. Foto: Bildbyrån

Hyllas av konkurrenterna: ”Han är en av mina idoler”

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis tog ett nytt VM-guld då han var bäst i finalen i Budapest. Efter segern hyllades han av konkurrenterna.

– Han är en av mina idoler i sporten. Att dela arena med honom är en stor ära, säger australiensaren Kurits Marschall till SVT Sport.

Armand Duplantis hoppade 6,10 och försökte på världsrekordet då han tog sitt andra VM-guld utomhus. Bronsmedaljören och nära vännen Kurtis Marschall hyllar svensken.

– Ärligt talat, det är inte oväntat. Att han skulle ta guldet var väntat, men jag hoppades verkligen att han skulle ta 6,23. Men det var inte hans kväll ikväll. Men han kommer definitivt att ta det. Han har så mycket mer i sig, säger han och fortsätter:

– Han är en av mina goda vänner där och vi skämtar en hel del. Men det är bara härligt att vara där ute och se honom göra sin grej. Hans mentalitet är på en egen nivå, han vill aldrig förlora. Han är en av mina idoler i sporten. Att dela arena med honom är en stor ära.

Belgaren Ben Broeders, som också tränas av mamma och pappa Duplantis, är imponerad av sin konkurrent.

– Han är galen. Han fortsätter att leverera under press. Det är fenomenalt att se. Han är en inspiration för alla. Han är bara galen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.