Foto: SVT

Duplantis med jättehopp i comebacken – klarade 6,10

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis hade inte tävlat på två veckor efter en skadekänning i låret.

På onsdagen gjorde han comeback i Belgrad och det med besked.

Svensken vann tävlingen överlägset på nytt världsårsbästa när han klarade 6,10.

Det är två veckor sedan Armand Duplantis tävlade. Men på onsdagen var det dags för comeback när han ställde upp i World Indoor Tour i Serbien. Det började dock inte riktigt som han hade tänkt sig då han rev i första hoppet på 5,60.

Men sedan såg det ut som det brukade för svensken. Han hoppade över 5,80 med stor marginal, och det var också den höjden som de sista konkurrenterna rev ut sig på.

– Han hoppar över lekande lätt, sa expertkommentatorn Jonas Hedman om 5,80-hoppet.

Klarade 6,10 direkt

Men svensken var inte färdig där. Han klarade sex meter med minsta marginal men på 6,10 var det inget snack. Duplantis gjorde ett jättehopp och klarade i första försöket, vilket nu är nytt världsårsbästa.

– Det var roligt att hoppa sex meter i Serbien, jag vill hoppa sex meter i alla länder, det kändes riktigt bra, säger Duplantis till Expressen.

Avbröt på världsrekordhöjden

Efter det la Duplantis upp ribban på världsrekordhöjden 6,19 där han bara skulle göra ett riktigt hopp. I det andra försöket avbröt han på väg upp och Duplantis avbröt sedan tävlingen och genomförde inte sitt tredje hopp.

– Jag var riktigt trött och kände inte att jag hade det i mig, säger han till Expressen.

Nästa tävling för Duplantis blir inomhus-EM i Polen nästkommande helg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.