Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Armand Duplantis dagen efter VM-guldet. Foto: Bildbyrån

Duplantis om Finnkampen: ”Planen är att tävla men vi tar det dag för dag”

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis var trött dagen efter guldet i stavhopp. Under söndagskvällen fick han liksom pappa Greg, även tränare, sin guldmedalj.

Det blev en lång kväll efter ett obligatoriskt dopningsprov som medaljör som drog ut på tiden och en segerfest efter det.

– Jag är lite trött efter adrenalinkraschen men så blir det efter en lång och intensiv tävlingsdag då ska man vara trött, säger Duplantis till SVT Sport.

Hur känns det i låret?

– Det känns bättre än förväntat. Vi åker till Zürich i morgon (Diamond League-gala på torsdag) och så får vi se vad som händer. Vi får ta det dag för dag, förklarar han läget med det omtalade låret som han fick problem med för fem veckor sedan i Monaco. Han undersöktes under dagen utan att man kunde slå fast något.

Hur blir det med Finnkampen?

– Det är planen just nu men vi tar det dag för dag som sagt. Jag vill tävla, säger Mondo som har söndag som sin tävlingsdag på Stockholms stadion.

Du ångrar inte att du försökte på världsrekordet 6,23 trots känningar?

– Det är för svårt att sluta och det är ett VM också och jag ville ge en show också och hade jag bara fått till en bra ansats kunde det blivit världsrekord, funderar Duplantis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.