Foto: Bildbyrån

Duplantis om hyllningen: ”Speciell känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis kom inte till start i Finnkampen.

Men stjärnan var ändå på plats – och firade sitt OS-guld på Stockholms Stadion.

– Hela Sverige följde mig i Tokyo och stöttade mig. Att få fira tillsammans med publiken, det är en speciell känsla, säger Duplantis till SVT Sport.

Tidigare i dag kom beskedet att Armand Duplantis, som var anmäld till Finnkampen, inte deltar i stavhoppstävlingen. Anledningen är det tuffa tävlingsprogrammet. Inom loppet av åtta dagar har den svenska stjärnan tävlat i tre Diamond League-galor – senast i fredags i Bryssel.

– Schemat har varit problematiskt. Tävlingen i Bryssel blev sen så jag kom hem sent och hade en tuff resdag i går. Tajmingen funkade inte så bra, men jag är glad att jag i alla fall kan vara här, säger Armand Duplantis till SVT Sport.

Duplantis berättar att Finnkampen betyder mycket för honom.

– Finnkampen är speciell för mig. Jag tävlade här för första gången när jag var 15, och det var väl i princip första gången jag tävlade för Sverige. Så den har en speciell plats i mitt hjärta.

21-åringen vann OS-guld i början av augusti och hyllades på Stockholms Stadion tillsammans med de andra OS-deltagarna.

– Hela Sverige följde mig i Tokyo och stöttade mig. Att få fira tillsammans med publiken, det är en speciell känsla, säger han.

Duplantis har vunnit både OS- och EM-guld och slagit världsrekord. Men svårt att hitta motivation har han inte.

– Jag vill alltid hoppa högre och vinna allt jag kan vinna och göra legendariska saker. Jag känner mig väldigt motiverad och känner att jag har mycket kvar att ge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.