Armand Duplantis vinnare i Bryssel – hoppade på världsrekord. Foto: Bildbyrån

Överlägsen Armand Duplantis vann Bryssels Diamond League

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis har gjort det igen.

I kväll vann han sin fjärde Diamond League-tävling för säsongen.

I Bryssel var han helt överlägsen.

Men när han skulle försöka på världsrekordhöjden 6.19 fick han vänta nästa en halvtimme – efter kaosartade scener kring ribban.

Nej, det blev aldrig speciellt spännande i Bryssels Diamond League-tävling.

Redan när fältet tagit sig upp till 5.85 var den svenske megastjärnan ende att vara felfri.

Nilsen tog 5.85

Duplantis klarade (så klart) även 5.85 i första försöket. Upp till 5.91 var det bara ytterligare två hoppare som tog sig, Christopher Nilsen och KC Lightfoot.

Men där tog det stopp. Medan Duplantis med klar marginal klarade 5.91 rev amerikanerna Nilsen och Lightfoot alla tre försök – och Duplantis fjärde Diamond League-seger för säsongen var ett faktum.

Klarade tredje på 6.05

Duplantis begärde sedan upp ribban på 6.05, vilket skulle innebära galarekord. De två första försöken rev han, men det tredje klarade han.

Men när han sedan skulle försöka på världsrekordhöjden 6.19 blev det smått parodiska scener på Koning Boudewijnstadions innerplan.

Över 25 minuters väntan

Arrangörerna tycktes ha stora problem med att kunna få ribban på exakt rätt höjd. Först var ribban för högt upp, och sedan var den för låg.

– De sa att det måste vara precis 6.19... Jag vet inte... Det är vad det är, säger Duplantis till C More.

När ribban till slut kommit upp på rätt höjd och en uppenbart frustrerad Duplantis fick hoppa hade det gått över 25 minuter sedan han klarade 6.05.

Det första försöket rev han klart. Det andra var klart mycket bättre, men han rev på nedvägen. Han rev även på det tredje försöket, som var bättre än det första, men inte riktigt lika nära som det andra.

KLIPP: Här är Duplantis bästa försök i Bryssel på världsrekordhöjden

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.