Duplantis ska stanna längre i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis, 20, har lämnat Louisana och USA för Uppsala. Trots att han tränar på egen hand har han redan skaffat skaffat sig kompisar och trivs bra, väldigt bra.

– Jag skulle tippa på att det blir häften-hälften av Baton Rouge och Uppsala framöver, säger Duplantis som får en tydligare bas i Sverige.

Tidigare om åren har han stannat runt nio månader i USA, så det blir en tydligare markering av att ”svensk-amerikanen” verkligen blir 50 procent av varje med en fot i varje kontinent.

Om du trivs i Sverige kan du tänka dig att stanna längre än vad du hade tänkt?

– Ja, du vet när det börjar bli kallt här är det ändå mindre kallt än i Louisiana. Det är perfekt för mig när jag är här på somrarna. När det börjar bli kallare åker jag till Baton Rouge i Louisana och när det blir för varmt där åker jag till Sverige. Jag skulle tippa på att det blir häften-hälften av Baton Rouge och Uppsala framöver, säger Duplantis till SVT Sport.

Under dom senaste åren har Duplantis varit i Sverige runt tre månader för att sedan åka tillbaka till skolan i USA men den är nu avklarad. Han har redan skaffat kompisar i Uppsala men det finns en baksida. Det går inte så bra att lära sig svenska.

Kompisarna ”förstör” Duplantis försök att lära sig svenska

– Alla älskar engelska av någon anledning, speciellt de i min ålder. De vill alltid prata engelska med mig vilket är naturligt eftersom jag är bättre på engelska och det är lite grand deras ”fel” att jag inte lär mig svenska. Men jag ska se till att de bara pratar svenska med mig nu, lovar Duplantis som även satt sig i skolbänken för att lära sig språket som talas i landet han representerar vid galor och mästerskap.  

Så vad gör han under dagarna när han inte tränar?

– Jag hänger med mina kompisar i Uppsala, skrattar Duplantis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.