Armand Duplantis. Foto: Bildbyrån.

Duplantis vann – stannade på 5,72

Uppdaterad
Publicerad

Armand Duplantis kämpade i ovädret och lyckades få med sig 5,72 meter. Men på grund av både regn och hagel fick stjärnan packa ihop knappt en timme efter att galan i Karlstad dragit igång.

Stavhoppsstjärnan Armand ”Mondo” Duplantis som nyss bosatt sig i Sverige, bjöds på ett rejält oväder under Karlstads GP. Men redan innan ovädret drog fram, hade Armand Duplantis det svårt när det blåste medvind.

Stjärnan behövde ett tredje försök för att klara 5,52 och även på 5,72 rev han. När han sedan klarade den höjden kom både regn och hagel.

Då fick stjärnan packa ihop.

– Jag hade inget val. Fysiskt mådde jag bra men vädret tillät mig inte, säger Armand Duplantis i intervju med SVT efter avbrottet och fortsätter.

– Jag hade högre förväntningar i dag.

Duplantis har vunnit alla tävlingar han har ställt upp i under 2020. Stjärnan har slagit världsrekord två gånger tidigare och hoppades kunna fortsätta hoppa över sex meter.

Klipp: Friidrottsstjärnan intar Karlstad (8 juli 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.