Robel Fsiha. Foto: Bildbyrån

Efter dopningsanklagelserna – Fsihas b-prov positivt

Uppdaterad
Publicerad

I februari kom beskedet att terränglöparen Robel Fsiha testat positivt för dopningsklassade substanser. 24-åringen begärde då analys av b-provet, en analys som även den visade ett positivt resultat, säger nu David Fridell, styrelseledamot i Spårvägens Friidrottsklubb.
– B-provet visar samma resultat som a-provet, skriver Fridell i ett mejl till SVT Sport.

I februari skakades Friidrottssverige av beskedet. Terränglöparen, Robel Fsiha hade testats positivt för dopning. Fsiha, som innan sitt EM-guld i terränglöpning var relativt okänd för den breda massan, begärde då ett b-prov.

– B-provet är analyserat och visar samma resultat som a-provet, skriver styrelseledamoten i Spårvägen, David Fridell i ett mejl till SVT Sport.

Enligt Fridell, styrelseledamot i Fsihas klubb Spårvägen, kommer nu en utredning att ta vid. Fridell skriver även att varken Fsiha eller tränaren Patrik Melin kommer att kommentera ärendet vidare och kommer heller inte att avslöja vilken substans det rör sig om.

– Exakt tidsperspektiv (om när beslut kan komma) har vi lärt oss kan vara långdraget, säger Stefan Olsson, generalsekreterare vid friidrottsförbundet, till TT.

Fsiha är under utredningen avstängd tills vidare och riskerar vid fällande dom en längre avstängning. Dopningskommissionen ger förslag på bestraffning till dopningsnämnden som beslutar om straff.

ARKIV: Svensk Europamästaren avstängd för dopning (7 februari 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Svenske Europamästaren Robel Fsiha avstängd för dopning Foto: BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer