Efter EM-kollapsen – Karlström lämnar klartecken

Uppdaterad
Publicerad

Perseus Karlström är på lördag tillbaka på startlinjen på EM i München.

32-åringen har gett klartecken efter kollapsen tidigare i veckan.

Gångaren Perseus Karlström tvingades bryta 35-kilometerstävlingen på EM i München. Efter loppet trodde han att han kanske drabbats av en infektion, kanske rentav covid-19.

Men när det kortare loppet, över 20 kilometer, inleds på lördagsmorgonen är svensken tillbaka på startlinjen, fyra dagar efter kollapsen.

– Jag är ju lite revanschsugen, det skulle vara kul om jag kunde få ett bra resultat på EM, säger han till TT.

Mår bättre

Han mår betydligt bättre än precis efter att han brutit loppet där han var guldfavorit, men det tog ett tag.

– Jag kände mig inte bra förrän i princip dagen efter. Det blev ju lite bättre men jag mådde illa under hela dagen.

Vad anledningen till kollapsen var är han inte säker på.

– Jag har väl någon teori kanske, säger han, men vill inte avslöja något:

– Det kan ju vara så enkelt att jag inte har hunnit återhämta mig från VM.

Karlströms förhoppningar på lördagens lopp är inte så högt ställda, han är ganska nöjd med sina två bronsmedaljer från VM i Eugene.

– Om jag skulle lyckas komma hit och prestera något så skulle det bara vara en bonus. Sedan är det klart man alltid vill prestera när det är tävling. Jag vill alltid prestera när jag står på startlinjen, säger han.

”Kan tagga till lite mer”

Men att hans första start på Münchens gator fick ett så snöpligt slut gör ändå att han vill ha revansch, tävlingsdjävulen är en ständig följeslagare.

– Den mentala hungern finns kanske inte riktigt efter VM, men bara jag känner mig bra kan jag nog få till ett bra resultat. Sedan att det blev som det blev nu på 35:an gör nog att jag kan tagga till lite mer.

Som VM-bronsmedaljör är det ändå svårt att säga att Karlström inte skulle ha chansen att ta medalj om han har dagen för sig.

– Jag vet att om jag har en bra dag kan jag absolut vara med och slåss om det, men jag har ju redan nått mina mål den här säsongen så jag kanske inte har superförväntningar.

KLIPP: Här tvingas Perseus Karlström bryta (16 augusti)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Perseus Karlström tvingades bryta. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.