Erika Kinsey. Foto: Bildbyrån.

Efter visumdramat – Kinsey redo för Diamond League

Uppdaterad
Publicerad

Sophie Skoog missar utomhuspremiären i Shanghais Diamond League-tävling idag på grund av magsjuka. Och det var nära att höjdhopparkollegan Erika Kinsey också fick kasta in handduken – fast på grund av visumproblem.

– Jag fick visumet klockan 02 på morgon och jag flög 10 från Cleveland, så det funkade men det var lite stressigt, säger Kinsey till Radiosporten.

Kinsey har visat gryende form så här tidigt på säsongen. I Akron, USA, hoppade hon 1,93, en bra bit över kvalgränsen till EM i Berlin som är säsongens höjdpunkt.

– Jag hade inte riktigt förväntat mig det för jag har tränat hårt nu och hade precis hoppat sex längdhopp och gick och hoppade höjd direkt, säger Kinsey till Radiosporten.

Nu återstår att se om hon kan överträffa sitt resultat från Diamond League-tävlingen i London i fjol, då hon klarade 1,94. Pressen att kvalificera sig för EM har släppt.

– Jag ska bara njuta och det ska bli kul att komma in på allvar.

GUIDE: Så sänds Diamond League

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.