Angelica Bengtsson vill upp på rekordlistan

Uppdaterad
Publicerad

Angelica Bengtsson siktar på att förbättra sitt eget svenska utomhusrekord i stavhopp vid tävlingarna i Sollentuna under tisdagen.
– Det blir ett försök på 4,83 för att nå topp tio genom tiderna, säger Bengtsson som pekar på en lyckad operation bakom framgången senaste tiden.

Angelica Bengtsson, 25, befinner sig i sitt livs form och vann nyligen Diamond League-tävlingen i Rom på det svenska utomhusrekordet 4,76. Ännu mer imponerande än höjden var att hon slog hela världseliten, startfältet var som vid en VM-final.

Bakom framgången ligger en lyckad operation där halsmandlarna togs bort tidigt i våras, vilket gjorde att hon fick bukt med en kronisk halsfluss och och hon har varit frisk sedan dess.

– Jag har inte varit sjuk sedan dess, även mina problem med allergin har varit ganska bra. Jag är frisk och kry och har kunnat träna väldigt hårt under en väldigt lång tid och även under tävlingarna kunnat underhålla träningen, så operationen hjälpte mycket, säger Bengtsson till SVT Sport.

Går in på 4,48

I Sollentuna är startfältet beskedligt men Bengtsson har planen klar och kommer att gå in på 4,48. Det riktigt intressanta är hur höjningsschemat ser ut efter 4,70.

– Det är 4,78 för att ta tillbaka min tron som Europa-etta och sedan efter det blir det försök på 4,83 för att nå topp tio genom tiderna i världen och topp fem i Europa, om man klarar det, förutspår Bengtsson ett idealiskt scenario för Sollentuna, en plats hon tävlat ofta på sedan tidig ungdom.

Den enda skavanken som gör sig påmind är en hand som ställer till problem, med stukningar och kortisonbehandlingar, vilket gör planeringen av säsongerna till ett avvägande.

– Men den är under kontroll. Jag har mer stabilitet under tävlingarna nu. Men vi vet vad vi ska göra om den börjar spöka. Den känns helt bra nu så den är inga problem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer