Foto: Bildbyrån

Enkel seger för Ståhl

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inget nytt superkast från Daniel Ståhl. Men likväl vann svensken klart. Efter en bra serie flög diskusen som längst 68,93 meter.

Den svenske diskusstjärnan vann enkelt GP-tävlingen i Karlstad med en bra serie där han som längst kastade iväg diskusen 68,93. Det blev en klar seger före världstvåan Fedrick Dacres som fick nöja sig med 65,43 som bäst.

Men det var likväl långt från lördagens monsterkast i Bottnaryd där han kastade världsårsbästa och dessutom förbättrade sitt svenska rekord till 71,86.

– Det var en bra serie. Lite medvind bara, men annars var det bra. Det var en bra dag faktiskt, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Nu ska jag vila imorgon och träna imorgon. Den 9 juli tävlar jag igen i Budapest.

Utöver Ståhl tävlade även Angelica Bengtsson. Stavstjärnan rev dock ut sig redan på ingångshöjden 4,47 meter och blev utan resultat. Andreas Kramer på 800 meter hade också en dålig dag på GP-tävligen i Karlstad. Svensken blev bara femma på blygsamma 1.48,65, vann gjorde Peter Bol från Australien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.