Alhaji Jeng. Foto: Bildbyrån

Experten: ”Oerhört snöpligt”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget friidrotts-EM i sommar.

Tråkigt men väntat tycker SVT Sports expert Alhaji Jeng.

– Det är en naturlig utveckling trots allt trots att man hade förhoppningen på att det skulle kunna ha blivit av, säger han.

Det blir inget OS i år och nu heller inget Europamästerskap.

Det står klart efter att det europeiska fridrottsförbundet tagit beslut under torsdagen.

– Det har varit lite i görningen med tanke på andra mästerskap som ställs in. Men man lider med de aktiva som lever lite i ett vakuum när den ena tävlingen efter den andra ställs in. Hälsan måste vara i fokus och jag hoppas man råder bot på det här. Men jag tänker på de som lever för det här och inte får möjligheten att visa upp sig på stora tävlingar. Det är en naturlig utveckling trots att man hade förhoppningen på att det skulle kunna ha blivit av. Det är oerhört snöpligt, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng.

Hur tror du man som aktiv håller motivationen uppe nu?

– Som aktiv jobbar man i en fyraårscykel där OS är fokus. Här är det ganska mycket att slita i det tysta och då är deltävlingarna det man ser fram emot. Men att OS flyttas fram och nu också EM, gör att motivationen blir svår att upprätthålla för de aktiva.

Tror du att man som aktiv är tacksam över att beskedet kommer så tidigt?

– Just den här situationen som råder nu hade jag aldrig kunnat föreställa mig. Jag tror ju spontant att många har hållit glöden uppe med EM efter att OS rök. Men att EM ställs in redan i april är väldigt tråkigt för de som hade EM som det största målet rent mästerskapsmässigt.

SE MER: Ståhl om träningsvintern: ”Slängde nästan världsrekord...”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.