Foto: Bildbyrån

Angelica Bengtsson om beskedet: ”Det var väntat”

Uppdaterad
Publicerad

Friidrotts-EM i Paris ställs in.

Ett besked som Angelica Bengtsson väntat på i några veckor.

– Vi har en stavhoppsgrupp på Instagram med alla elittjejerna i världen och vi har pratat litegrann, säger hon till SVT Sport.

Friidrotts-EM i Paris mellan den 25-30 augusti ställs in på grund av den pågående coronapandemin. Arrangören kan helt enkelt inte garantera säkerheten och Europeiska friidrottsförbundet tog beslutet i samråd med Frankrikes motsvarighet till Folkhälsomyndigheten.

För Angelica Bengtsson var beslutet ingen överraskning.

– Det var väntat.

Du hade räknat med det?

– Ja, vi har en stavhoppsgrupp på Instagram med alla elittjejerna i världen och vi har pratat litegrann. Ekaterini Stefanidi (Grekland) har kontakt med World Atheltics och hon har kontakt med högt uppsatta. Hon berättade för oss redan för några veckor sedan att hon arbetade för att ställa in EM också. Hon själv tyckte att det hade varit en dum idé, säger den svenska stavhopparen till SVT Sport.

Vill börja tävla

Håller du med henne?

– Nu när jag hörde att OS i Tokyo kanske inte heller kan köras nästa år blir man inte alls förvånad att EM inte kan köras i år. Sen hoppas man att det svenska friidrottsförbundet ska öppna upp så att man kan tävla på lokal nivå i Sverige nu så att man får känna mening i vardagen och kan köra SM och kanske till och med Finnkampen senare i sommar. Det hoppas jag på.

– Det hade varit motiverande om man hade kunnat tävla för tävlandets skull även om det varit lokalt.

ARKIV: Bröt staven men slog rekord – här är hela stavdramat (30 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.