Fanny Roos sjua i Shanghai

Uppdaterad
Publicerad

Fanny Roos slutade sjua i Diamond League-tävlingen i Shanghai. Hennes längsta stöt var 18,30, vilket var över metern från vinnaren Chase Ealeys resultat på 19,58.

– Jag är nöjd med att jag öppnar väldigt dåligt och gör en bra stöt till slut, säger hon till TV4.

Fanny Roos var den enda svenska friidrottare som ställde upp i Shanghais Diamond League-gala. Roos hade svårt att få det att lossna och slutade sjua med 18,30, drygt 30 centimeter från sitt personliga rekord och 14 centimeter från sitt årsbästa.

–  Jag missade lite i starten och då träffar jag inte riktigt kulan på slutet. Jag är nöjd med att jag öppnar väldigt dåligt och gör en bra stöt till slut, säger hon till TV4.´

Tävlar i Stockholm 30 maj

Amerikanskan Chase Ealey vann med 19,58, före hemmastötaren och världsmästaren från 2017 Gong Lijiao som stötte 19,44.

– Målsättningen är att stöta längre än vad jag gjorde förra året då jag stötte 18.64 och hitta en högre lägstanivå.

Roos nästa framträdande är på Bauhaus-galan den 30 maj. En gala som sänds i SVT.

På 400 meter häck slog Abderrahman Samba världsårsbästa med 47.27 och var med den tiden halvsekunden före tvåan Rai Benjamin från USA.

På 1500 meter för damer blev nederländskan Sifan Hassan, som vunnit EM och VM inomhus, medan det på 100 meter slutade med att en säsongsdebuterande Elaine Thompson blev trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.