Fanny Roos dominerade kultävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Fanny Roos var i en klass för sig i innomhus-SM i kula.

Roos, som slagit svenskt rekord inomhus två gånger om på kort tid vann stort när hon stötte 18,51 – 1,60 längre än tvåan Sara Lennmans bästa stöt.

– Jag är glad över guldet, det var kul att vara här och tävla, säger Fanny Roos till SVT Sport.

Fanny Roos, Malmö AI, har haft en strålande säsongsinledning där hon två gånger om stött ett nytt svenskt inomhusrekord i kula, senast för ett par veckor sedan när hon stötte 18,66.

I inomhus-SM började hon dock med att stöta långt under sitt rekord på 18,66. Men trots det var det ändå en stöt på 17,38 i första, tillräckligt långt för att säkra ett guld redan där. Men hon visade kort därefter att hon kan stöta långt när hon stötte 18,51 i den tredje omgången, som även blev hennes längsta.

– Jag inledde väldigt dåligt och stötte dåligt de två första. När jag gjorde 18,51 i tredje kändes det som att jag var på gång. Men sedan fick jag inte riktigt ihop det hela, säger Roos.

Tvåa blev Sara Lennman från Spårvägen på 16,91. Bronset knep Frida Åkerström, Hässelby, på 16,77. Endast fem centimeter före klubbkamraten Axelina Johansson.

Petersson vinnare bland herrarna

På herrsidan blev det ett nytt rekord i SM-sammanhang när Wictor Petersson, Malmö, vann på 21,13. Två centimeter från personbästa. Tvåa blev Jesper Arbinge, Spårvägen, med 18,84, och trea Viktor Gardenkrans, Upsala, med 18,09.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.