• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Fanny Roos gjorde en succéartad VM-tävling. Foto: Bildbyrån.

Fanny Roos missade pallen – blev fyra i VM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Fanny Roos stötte 19.22 i kulfinalen, bara 7 centimeter från hennes personbästa.

Det räckte till en fjärdeplats på inomhus-VM i Belgrad.

– Jag kan inte vara annat än nöjd, säger hon till SVT Sport.

SVT Sports expert Alhaji Jeng gav Fanny Roos en chans att vara med och tampas om medalj. I år hade Roos stött 18.95 meter som bäst innan kvällens tävling.

Roos stötte 18.66 i första omgången och var då placerad på femte plats. Med lyckades inte i det andra och valde att kliva över. I den tredje omgången fick hon till en fullträff och stöten mätte 19.22, vilket förde henne till en andraplats. Stöten var bara sju centimeter från hennes personbästa på 19.29.

– Det är lite ojämt i dag, men jag kände att jag hade koll på läget, säger Roos till SVT Sport.

Räckte till fjärdeplats

I den tredje omgången klev nederländskan Jessica Schilder fram med en stöt som mätte 19.46 och Roos petades ner till tredje plats, som sedan blev en fjärde.

Portugisiskan Auriol Dongmo slog till med en jättestöt på 20.43, nytt världsårsbästa som också räckte till guldet. Roos, som i somras var i OS-final, räckte till en fjärdeplats i kvällens VM-final. Stöten på 19.22 blev hennes längsta.

– Med en stöt på 19.22 kan jag inte vara annat än nöjd, säger Roos.

Nivån på finalen var väldigt hög?

– Det var väldigt kul, roligt att så många stötte bra. det var en rolig tävling att vara med i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.