Fiaskokval för Fanny Roos, som missade finalen. Foto: Bildbyrån

Fanny Roos utslagen i kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Fanny Roos var på förhand en outsider i snacket om VM-medaljerna i kula. Men det blir ingen final för svenskan som inte stötte i närheten av sin kapacitet i kvalet.

– Jag hade betydligt högre förhoppningar, säger en besviken Fanny Roos till SVT Sport.

Kvalgränsen var satt till 18,40. Svenskans bästa stöt var långt därifrån, 18,01 räckte inte för att ta en av de tolv platserna i final. Ett övertramp i första försöket och en ännu svagare sista stöt och VM är över innan det knappt hann börja för Fanny Roos.

Friidrotts-VM

Tränaren Vesteinn Hafsteinsson lider med sin 24-åriga adept.

– Jag är otroligt ledsen för hennes skull. Hon klarar inte av det här med spänningen i dag. Men det är ändå hennes bästa resultat på ett utomhusmästerskap, säger han till SVT.

Tre centimeter från final

Den trösten är nog inte mycket värd för Roos som har stött 19,06 så sent som i början av september. Paulina Guba, Polen, knep den sista finalplatsen. Hennes 18,04, tre ynka centimeter längre en svenskans. På en vanlig dag hade Roos nog kommit en bra bit över det.

– Hon är övertänd, det är någon slags blandning med nervositet och övertändhet. Hon är i 19-metersform, säger tränaren till SVT Sport. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet