Allyson Felix var tillbaka på banan efter 13 månader. Foto: TT.

Felix gjorde svag comeback efter barnafödandet

Uppdaterad
Publicerad

Den sexfaldiga OS-mästaren Allyson Felix gjorde comeback efter att ha varit borta i 13 månader på grund av barnafödande. Det gick trögt i försöket på 400 meter vid de amerikanska mästerskapen i Des Moines, Iowa.

Felix sprang i mål som fyra i sitt försöksheat på 400 meter på måttliga 52,20, där bara de tre bästa var garanterade att gå vidare till semifinalen. Det var oceaner av tid från personbästat 49,26. Felix hade elfte bästa tid i försöket. Shakima Wimbley hade bästa tid med 50,87.

– Jag är bara tacksam och det här var vad jag hade förväntat mig, säger Felix som klarade sig vidare till semifinalen på tid till AP.

33-åringen har inga ambitioner att nå VM i Doha i höst, då skulle det krävas att vara på pallen i Des Moines, utan har fokus på OS i Tokyo om ett år.

– Nu har jag tiden på min sida. Jag kan nå dit jag vill, säger Felix.

Gatlin hade kul och var näst snabbast i försöket

Justin Gatlin, 37, hade näst bästa tid i försöket på 100 meter med 10,14 och fixade i och med det en VM-plats i Doha som regerande mästare. Han tar mästerskapet lopp för lopp och lovade att även springa semifinalen. Han sprang i samma heat som träningskompisen Isiah Young som vann på 10,14 och de showade med varandra efter målgången.

– Vi ville gå ut och damma på till 70-80 meter och kunde titta på varandra och inse att vi gjort ett bra jobb, säger Gatliln.

Förhandsfavoriten Christian Coleman vann det fjärde heatet på 10,29.

Sam Mattis vann diskusen på säsongsbästa 66,69, vilket gör att Daniel Ståhl inte behöver ligga sömnlös.

Det mest rörande ögonblicket inträffade när blommor lades ner på bana 1 för att hedra den nyligen bortgångne 1500 m-löparen Gabriele ”Gabe” Grunewald, som gick bort i cancer endast 32 år gammal. Mitt under behandling var hon med i amerikanska mästerskapen 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.