Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jakob Samuelssons sista kast gav svensk seger även på herrsidan

Svensk dubbelseger i Finnkampen efter drama

Uppdaterad
Publicerad

För femte året i rad är Sverige dubbelsegrare i Finnkampen.

På herrsidan blev det poängmässigt helt lika 227–227, men Sverige vann dramat på Stockholms stadion då de hade fler grensegrar än Finland.

– Det är dubbelseger. Det känns som om mitt hjärta har stannat, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist till SVT Sport.

På herrsidan såg Finland ut att gå mot seger, men när Jakob Samuelsson kastade upp sig från fjärde till tredje plats i spjuttävlingen blev det helt lika 227-227.

– Jag firade lite väl hårt, jag trodde det räckte att jag slog en finne för att göra det klart. Nu blev det ju så också, men jag hade turen på min sida, säger Samuelsson till SVT Sport och skrattar.

Finnkampen

Det var då oklart vilka som skulle vinna, men det konstaterades senare att Sverige vann då de hade fler grensegrar än Finland.

– Det blev en kul avslutning, säger Jakob Samuelsson.

”Det känns som om mitt hjärta har stannat”

På damsidan krävdes det att en svensk topp tre-plats på avslutande 800 meter för vinst. Hanna Hermansson blev tvåa och kunde fira segern för damerna med 228,5–225,5.

– Det är dubbelseger. Det känns som om mitt hjärta har stannat, det har varit tajt hela vägen. Det känns helt fantastiskt, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist till SVT Sport innan hon bärs bort och traditionsenligt kastas i vallgraven på 3000 meter hinder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finnkampen

Mer i ämnet