Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Camilla Richardsson och Topi Raitanen. Foto: Bildbyrån

Finska friidrottare drabbade av covid-19 – Finnkampen i fara

Uppdaterad
Publicerad

Covid-19 har spridit sig i den finska EM-truppen.

Nu riskerar flera friidrottare att missa Finnkampen nästa helg.

– Jag misstänker att det kan komma fler fall, säger långdistanslöparen Camilla Richardsson till Yle.

Den finska medeldistanslöparen Nathalie Blomkvist var först med att meddela att hon drabbats av covid-19 under EM i München och nu står det klart att även EM-guldmedaljören på 3000 meter hinder, Topi Raitanen, samt långdistanslöparna Annemari Kiekara, Alisa Vainio och Camilla Richardsson gått samma öde till mötes.

Något som innebär att deras deltagande i Finnkampen, som avgörs 3-4 september i Helsingfors, är i fara.

Finnkampen

– Vi får nu se hur många som får det här. Jag misstänker att det kan komma fler fall. Väldigt tråkigt att så många av våra bästa idrottare ska bli smittade så här kort före landskampen. Men jag hoppas så klart att alla håller sig friska, säger Richardsson och fortsätter:

– Gällande Sverigekampen är det för tidigt att säga. Jag har fått en rätt lindrig version och har bara snuva, men hälsan går först. Man har ändå hört skräckhistorierna av långdistanskompisar som återvänt för tidigt och sen fått träningsförbud i flera månader. Jag tar lärdom av deras misstag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finnkampen

Mer i ämnet