Noah Lyles sprang 185 meter på 18,90. Foto: TT Nyhetsbyrån

Förvirring när Lyles trodde han slagit Bolts världsrekord

Uppdaterad
Publicerad

Noah Lyles sprang 200 meter från Bradenton på 18,90, vilket hade varit en pulvrisering av Usain Bolts ikoniska världsrekord på 19,19.

Lyles log stort när han såg tiden men var ändå lite avvaktande. Motvinden var starka -3,7 meter per sekund vilket ytterligare talade emot ett rekord på distansen.

Efter stor förvirring visade det sig att den amerikanske världsmästaren sprungit på fel bana och bara fått med sig 185 meter över mållinjen.

”Ni kan inte leka med mina känslor på det sättet, hamnade på fel bana på något sätt”, skrev Lyles på Twitter strax efteråt.

För att ytterligare späda på förvirringen gick Diamond Leagues officiella hemsida ut med 18,90 och ”WR”  med motvinden -3,7 meter per sekund prydligt redovisad.

Tiden motsvarar runt 20,40 på full distans över 200 meter.

Digital Diamond League-gala

Zurichs stjärnspäckade tävling Weltklasse skedde i år på sju orter som var sammankopplade digitalt.

Inga officiella Diamond League-poäng delades ut men tävlingen genomfördes i Diamond Leagues namn som ”Inspiration Games”.

KLIPP: Bengtsson tvåa i digital Diamond League-gala

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.