Charlotta Fougberg slog till med nytt personbästa i Milano. Foto: Johan Wettergren/Friidrottaren

Nytt personbästa av Charlotta Fougberg – slog rekord med 44 sekunder

Uppdaterad
Publicerad

Charlotta Fougberg slog personligt rekord under ett maratonlopp i Milano under söndagen.

Hon slutade tolva på tiden 2.28.12 – vilket är nytt personligt rekord med 44 sekunder.

– Jag är stolt över hur jag genomförde loppet och att jag satte personligt rekord, säger Fougberg till Friidrottaren.

Det var under ett maratonlopp i Milano på söndagsmorgonen som Charlotta Fougberg slog till med sitt snabbaste lopp någonsin.

Hon kom i mål på en tolfteplats med tiden 2.28.12 – vilket är ett nytt personligt rekord med 44 sekunder.

– Jag är stolt över hur jag genomförde loppet och att jag satte personligt rekord. Målet var att snitta 3.29 per kilometer och det fungerade bra halva loppet. Men runt 30 kilometer började det bli jobbigt, jag tappade lite fart men kämpade hela vägen in, säger Charlotta Fougberg till Friidrottaren.

Fougberg har precis kommit från ett höghöjdsläger i just Italien och tycker att träningen går framåt.

– Det har varit ett tufft år med många inställda och flyttade lopp där förutsättningarna för maximal prestation inte varit de bästa. Men träningen har gått bra och detta var min femte maratonstart så jag lär mig fortfarande, säger hon.

Loppet var hennes andra inom fem månader som var på 2.28, vilket är klart under den internationella kvalgränsen. Hon är i nuläget inte uttagen till OS.

Loppets andra svenska, Hanna Lindholm, kom i mål på tiden 2.31.05. Hennes femte bästa tid. Vann loppet gjorde Hiwot Gebrekidan på tiden 2.19.35.

ARKIV: Ruth Chepngetich satte världsrekord i halvmaraton (4 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.