Thobias Montler visade storform i säsongsdebuten

Uppdaterad
Publicerad

Thobias Montler stod för fina resultat under inomhussäsongen och då han idag utomhusdebuterade på Ullevi slog han till med ett 8,13 meter långt hopp. Hoppet gjordes i 2,6 m/s medvind.

– Det är grymt att vara över åtta meter, så det känns verkligen bra, säger Montler till SVT Sport.

8,13 var inte heller det enda bra hoppet Montler gjorde, i tävlingens sista hopp slog han till med 8,07 och det var i godkänd vind.

Montlers godkända personbästa är 8,22 meter, medan han tidigare har hoppat 8,43 i för kraftig medvind.

Under inomhussäsongen tangerade han sitt personbästa då han hoppade 8,22 på SM i Växjö och nu ser han fram emot Diamond League.

– Längre fram hoppas vi på Diamond League-tävlingar och då är det de som gäller, säger Montler.

Han menar att det kan bli klart bättre i framöver också.

– Det finns jättemycket att putsa på. Det är inte optimala förhållanden och det är lite ringrostigt.

Tvåa i tävlingen blev Andreas Carlsson med det för honom goda resultatet 7,81 meter. Överlag var det många underkända hopp då vinden varierade mycket och stundtals var kraftig.

Khaddi Sagnia vann

På damsidan vann Khaddi Sagnia klart med ett bästa hopp på fina 6,64 meter. Talangen Tilde Johansson lyckades inte riktigt på Ullevi, men blev ändå tvåa på 6,31.

– Det var väldigt svårhoppat. Man visste verkligen inte hur vindarna skulle komma, säger segraren Sagnia till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.