Glädjebesked för Khaddi Sagnia: ”Medicinskt kommer hon bli bra till VM”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att landslagsläkaren Sverker Nilsson undersökt Khaddi Sagnias knä kan han lämna glädjande nyheter.

Stjärnan ska kunna vara medicinskt återställd om två veckor och VM i Budapest, 19 till 27 augusti, ska inte vara i fara.

– Medicinskt finns det ingen oro för VM, säger Sverker Nilsson till SVT Sport.

Det är en tillfällig belastning, en irritation i knät, som gör att Khaddi Sagnia just nu inte kan hoppa längdhopp och som gör att den svenska längdhoppsstjärnan missar Diamond League i Monaco på fredag.

Men någon fara för VM ska inte finnas, enligt landslagsläkaren Sverker Nilsson. Efter att ha undersökt Sagnia i går berättar han att prognosen för att hon ska vara fullt frisk är två veckor. Fram till dess kommer 29-åringen att genomföra rehab med en fysio, där hon följer ett träningsprogram.

Friidrotts-VM

– Det kommer vara betydligt bättre om två veckor, då ska hon ha full funktion. Medicinskt finns det ingen oro men det är klart att det inte är en optimal uppladdning rent träningsmässigt, säger Nilsson.

KLIPP: Khaddi Sagnia från Diamond League-galan i Italien 2 juni 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet