Bengtssons formbesked – tillbaka som vinnare

Uppdaterad
Publicerad

För dryga månaden sedan stukade hon bägge fötterna.

På GP-tävlingen i Karlstad var Angelica Bengtsson tillbaka och vann.

– Det var verkligen kul att rekordet var så nära, det kommer när som helst nu, säger hon.

Utan någon konkurrens vann Angelica Bengtsson VM-genrepet i Karlstad på höjden 4.42. Hon försökte sig dessutom på rekordhöjden 4.72, en centimeter över Michaela Meijers färska rekord.

”Jätteroligt att hoppa i dag”

– Det kändes jättebra. Det var jätteroligt att hoppa i dag och det kändes verkligen i alla tre hoppen att .72 nästan var där, att det verkligen var nära. Det var riktigt roligt, säger Angelica Bengtsson till SVT Sport.

– Det var verkligen kul att rekordet var så nära, det kommer när som helst nu, säger hon.

”Kan åka till VM med väldigt gott formbesked”

Det blev en bra comeback för 24-åringen som förra månaden stukade båda fötterna vid Diamond League-tävlingen i Stockholm.

– Det blev ett uppehåll där efter stukningen. Jag har tränat på. Det har inte blivit jättemycket stavhopp men det känns som att det finns där ändå, säger Bengtsson.

– Hon har kommit tillbaka från skadan och visade det på de tidigare höjderna. Man kan inte hoppa så om man har ont någonstans. Jag tycker hon kan åka till VM med väldigt gott formbesked, säger SVT Sports expert Kajsa Bergqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.