Grete Ahlbergs Hammarby står över lag-SM-finalen. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Hammarby står över SM-finalen: ”Föreningens ekonomi mycket starkt påverkad”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll avgörs finalen av lag-SM i friidrott.
Där finns inte Hammarby med – trots att klubben var kvalificerad.
Anledningen är bristande ekonomi.
”Föreningens ekonomi är mycket starkt påverkad pga av den pågående pandemin”, skriver sportchefen Pär Hellstadius i ett pressmeddelande.

Finalen av lag-SM i friidrott avgörs i kväll på Slottsskogsvallen i Göteborg. Sex lag deltar, bland annat Angelica Bengtssons Hässelby och Daniel Ståhls Spårvägen.

Hammarby var en av klubbarna som kvalificerat sig till tävlingen, men de har valt att inte delta på grund av bristande ekonomi.

”Föreningens ekonomi är mycket starkt påverkad pga av den pågående pandemin. Föreningen har inte möjlighet att bekosta en resa till Lag-SM tävlingen. Till just Lag-SM krävs det att samtliga deltagare och ledare behöver betala allt ur egen ficka, vilket vi som förening har svårt att kräva”, skriver klubbens tillförordnade sportchef Pär Hellstadius i ett pressmeddelande.

Fick inte ta del av stödpaketet

Hellstadius skriver i pressmeddelandet att föreningens ekonomi har halverats, vilket till stor del beror på att tävlingen Midnattsloppet ställts in. Klubben fick inte ta del av regeringens stödpaket på 500 miljoner kronor, eftersom det inte omfattade evenemang efter den 30 juni, och Midnattsloppet skulle ha avgjorts i augusti.

”Det har gjort att vi inte har möjlighet att betala eller subventionera tävlingsverksamhet, tränings-eller tävlingsresor. Det här gäller samtliga åldrar från ungdom till elit. Vi har prioriterat att fortsätta med en träningsverksamhet, där samtliga träningsgrupper har fortsatt vara aktiva, trots pandemin”, skriver Hellstadius.

KLIPP: Alhaji Jengs tre höjdpunkter inför lag-SM-finalen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Alhaji Jengs tre höjdpunkter inför lag-SM-finalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer