Staffan Jönsson blir Daniel Ståhls nya tränare Foto: Bildbyrån

Han blir Daniel Ståhls nya tränare

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan meddelade kaststjärnorna Daniel Ståhls och Fanny Roos isländske succétränare Vesteinn Hafsteinsson att han slutar. Nu är det klart att Staffan Jönsson tar över.

– Det ska bli så jäkla gött, säger han i ett pressmeddelande.

Vesteinn Hafsteinsson är mannen bakom Daniel Ståhls, Simon Petterssons och Fanny Roos framgångar. Förra veckan meddelade han att han flyttar hem till Island och därmed slutar som tränare.

Pettersson ska tränas av Henrik Wennberg och nu har också de två övriga hittat en ny tränare.

Det blir den tidigare SM-guldmedaljören i diskus, Staffan Jönsson, som tar över.

– Det här känns fantastiskt kul och jättespännande, och jag är väldigt tacksam att min arbetsgivare har hjälpt mig hitta en lösning som funkar. Nu längtar jag bara mer och mer efter att få köra igång. Det ska bli så jäkla gött, säger Jönsson.

Tidigare har de tränat i Växjö, men nu blir det Malmö med den nya tränaren.

– Det de byggt upp i Växjö är något unikt som vi aldrig tidigare haft i Sverige. Samtidigt känns det jättehäftigt att ta över två världsstjärnor och bygga något fantastiskt här i Malmö. Daniel och Fanny är två individer jag känt i 15 år. Att få bygga vidare med dem och satsa med dem kommer att bli så kul, säger Jönsson.

Sedan tidigare är Jönsson även tränare för kulstötaren Wictor Petersson. Trots att Ståhl har vunnit OS- och VM-guld så ser han utvecklingspotential hos 30-åringen.

– Daniel är redan extremt stark, men det finns tekniska bitar jag vill analysera tillsammans med Daniel. Jag tror att det kan finnas saker att utveckla.

MER DISKUS: Alhaji Jeng: ”Den svenska diskus-eran är inte över” (25 januari 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alhaji Jeng tror Daniel Ståhl kan nå tillbaka till sin gamla form Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.