• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Daniel Ståhls tränare slutar

Uppdaterad
Publicerad

Vésteinn Hafsteinsson avslutar sin tränarkarriär.

Kasttränaren har fått ett nytt uppdrag som prestationsdirektör för Islands olympiska kommitté.

– Nu när det har sjunkit in känns det mer spännande och roligt, säger Daniel Ståhl som nu tvingas ge sig ut på tränarjakt.

Han har tränat Daniel Ståhl sedan 2011 och med åren har han även tagit sig an Simon Pettersson och Fanny Roos, men nu är det dags för Vésteinn Hafsteinsson att skriva nästa kapitel i boken om sitt liv.

62-åringen överger rollen som svensk kasttränare för ett uppdrag som prestationsdirektör för Islands olympiska kommitté.

– Mina aktiva är helt fantastiska och det finns ingen osämja överhuvudtaget bakom beslutet. Men egentligen har det varit på gång ganska länge nu. Det är dags att sätta punkt för den här delen av mitt arbetsliv, att prioritera mig själv och familjen, säger Hafsteinsson.

Hans svenska adepter Daniel Ståhl, Simon Pettersson och Fanny Roos fick beskedet för en vecka sedan och förbundskapten Kajsa Bergqvist informerades strax därefter.

Ståhl chockad av beskedet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Daniel Ståhl chockades först av informationen men nu ser han framtiden an med tillförsikt.

– Det är så klart väldigt tråkigt att Vésteinn lämnar, tanken var att vi skulle satsa tillsammans mot OS i Paris. Men samtidigt är det ändå rätt naturligt, han har jobbat med mig i tolv år och nu har han bestämt sig för att flytta hem till Island och börja på ny kula. När han först berättade det blev jag nästan mållös, men ju mer han pratade om det, desto mer solklart kändes det. Det är jättekul för Vésteinn, säger Ståhl och fortsätter:

– Nu när det har sjunkit in känns det mer spännande och roligt. Vésteinn har gjort oss till färdigutbildade elitsoldater. Jag vet exakt hur jag ska kasta, vad jag behöver utveckla och vad jag behöver träna. Nu ska jag för första gången ut och leta tränare och jag är inte ett dugg orolig.

Simon Pettersson:

– Det var en liten överraskning, jag var inte riktigt beredd på att det skulle ske nu kanske, men det känns som att bollen är i rullning och jag ska nog kunna hitta en bra lösning ändå som det känns, säger Pettersson till SVT Sport.

Hur mycket har han betytt för din karriär?

– Han har varit pelaren i hela satsningen egentligen. Jag är väldigt tacksam för åren jag fått träna under honom. Det har varit väldigt lärorikt och jag hade nog inte varit där jag är nu om det inte vore för honom så jag är väldigt tacksam för det jag fått.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.