Här skapas Qatars elit: ”Inte många i min ålder får den här chansen”

Uppdaterad
Publicerad

Owaab Barrow gör VM-debut på fredag – på hemmaplan. Den 18-årige sprintertalangen startar på 100 meter och ska även springa korta stafetten.

– Inte många i min ålder får den här chansen, säger Barrow till SVT Sport.

Barrow vann 110 meter häck på ungdoms-OS ifjol och är en av det lilla landets största friidrottstalanger. Han går på Qatars största idrottsskola i Doha, precis som knappt hälften av de 17 man i landets preliminära VM-trupp.

– Vi har bästa tänkbara förutsättningar här. Även för fotbollsspelare och andra idrottare, den här akademin är viktig för alla, säger Barrow.

Friidrotts-VM

Barshim var elev

Även den regerande världmästaren i höjdhopp Mutaz Essa Barshim, som ska försöka försvara sin titel på hemmaplan, har varit elev på akademin.  Och VM-arenan Khalifa-stadion ligger bara ett stenkast därifrån.

– VM blir häftigt, för alla som kommer och tittar och för mig att tävla mot världsidrottare på hemmaplan, säger Owaab Barrow.

Se hela inslaget i spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet