Hård tror på Kramer Foto: SVT/Bildbyrån

Hårds höjdare inför GP-tävlingen i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En vecka efter EM i Berlin samlas stora delar av friidrottseliten i Göteborg. Åtta EM-medaljörer ställer upp i Göteborgs Grand Prix-tävling på Slottskogsvallen och här kan det sättas nya rekord av olika slag. SVT:s kommentator Jacob Hård har listat höjdpunkterna.

800 m herrar: EM-silvermedaljören Andreas Kramer är mogen att putsa det svenska rekordet rejält. Med bra förhållanden och rätt farthållning kan det ske på Slottskogsvallen.

Diskus herrar: Daniel Ståhl brukar alltid kasta bra i de svenska GP-tävlingarna. Över 69 meter i Karlstad senast. EM-tvåan Ståhl och fyran Simon Pettersson får tampas med bronsmedaljören från Berlin: Lukas Weisshaidinger.

800 m damer: EM-finalisterna Hanna Hermansson (final på 1500) och Lovisa Lindh möter ett par andra löpare från finalen i Berlin. Är det dags för Hermansson att gå under två minuter?

Höjd damer: bland många starka internationella namn är Maria Lasitskene galans största stjärna. Den suveräna ryskan stannar sällan på resultat under två meter. Chans till revansch för ett mindre lyckat EM för Erika Kinsey och Sofie Skoog.

Längd herrar: Unge Tobias Nilsson Montler kom fyra i EM på personbästat 8,10. Eller..? Hur långt var hoppet? Michel Torneus är också på plats i Göteborg.

Så sänder SVT Göteborgs Grand Prix-tävling

Lördag 18/8

17.30 i SVT Play: Direktsändning från Folksam GP på Slottskogsvallen i Göteborg. Kommentatorer: Jacob Hård och Anders Gärderud.

22.00 i SVT1 och SVT Play: Sammandrag från Folksam GP på Slottskogsvallen i Göteborg. Kommentatorer: Jacob Hård och Anders Gärderud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.