Armand Duplantis. Foto: TT

Duplantis försökte på Bubkas uterekord – missade sina tre försök

Uppdaterad
Publicerad

Två dagar efter 6,07-hoppet i Lausanne gjorde Armand Duplantis ett nytt försök mot högre höjder i Bryssel. Han klarade 6,00 dit han var felfri men missade sina tre försök på världsrekordhöjden 6,15.

– Det var besvärligt och det kändes i benen sedan senast. Jag gjorde det okej och tog sex meter och kan inte klaga, säger Duplantis ganska nöjd med kvällen till SVT Sport.

Han var trots allt nöjd med att ha försökt på uterekordet igen.

– Jag försökte på uterekordet, det första var ganska lovande, men det var motvind och mina ben kändes sega. Det var ingen bra kombination, säger Duplantis.

Det första försöket var en grov rivning även om Duplantis var uppe vid ribban. Vid det andra försöket avbröt han utan att ha nått upp till ribban. Det sista försöket påminde om det första. Han var uppe vid ribban men inte nära att klara utan rev med fötterna på väg upp.

Klipp: Se Armand Duplantis försök på 6,15

Litet startfält på sex hoppare

Duplantis rekordförsök genomfördes samtidigt som en entimmeslöpning för herrar pågick vilket gjorde att inga livebilder från stavhoppet i den internationella tv-produktionen gick ut till tittarna.

Det var ett litet startfält och bara sex hoppare kom till start. Sam Kendricks, som gav Duplantis bra sparring i Lausanne, fanns inte med.

Nytt rekordförsök i Berlin 13 september?

Nu får Duplantis vila ända till nästa söndag då det är en tävling i Berlin den 13 september. ”Mondo” har goda minnen från Berlin och EM-guldet 2018.

– Den tävlingen gjorde mig till viss del till den jag är i dag, säger Duplantis och hoppas på nya rekordförsök.

Sergej Bubka håller utomhusvärldsrekordet på 6,14 från 1994.

Duplantis resultat:

0=klarad höjd, X=rivning

5,50

0

5,70

0

5,80

0

6,00

0

6,15

XXX

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.