Beatrice Chepkoech satte världsrekord på 3000 meter hinder i Monacos Diamond League-tävling förra året. Hon var sjua i terräng-VM under lördagen. Foto: TT.

IAAF har löst Diamond League-konflikten med Östafrika

Uppdaterad
Publicerad

Det internationella friidrottsförbundet IAAF har löst Diamond Leaguekonflikten med de östafrikanska länderna angående att 5 000 meter försvinner från programmet nästa säsong 2020.

IAAF låter den arrangör som vill ta upp grenen utanför den 90 minuter långa tv-produktionen.

Under förra året var det bara två ledande aktiva som sprang mer än två lopp på 5 000 meter och IAAF tror att fler lockas av att springa 3 000 m som inte sliter så mycket.

– Jag är nöjd att våra aktiva får chans att tävla globalt och känner mig trygg i IAAF:s bedömning och att konsekvenserna kommer att utvärderas igen under slutet av året, säger Kenyas friidrottschef Jackson Tuwei, enligt IAAF.

Parterna träffades under gårdagen i samband med terräng-VM i danska Århus, där IAAF-chefen Sebastian Coe skötte startpistolen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.