Jättehopp av Montler – i för stark medvind. Foto: Bildbyrån

Jättehopp av Montler – i lite för stark medvind

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska längdhoppet Thobias Nilsson Montler visade går i fin form i spanska Torremolinos i sin säsongsdebut.

Montler hoppade mäktiga 8,43, dock i för stark medvind. Ett hopp som hade varit är en centimeter från Michel Tornéus svenska rekord.

– Det är ett gigantiskt hopp, det är fantastiskt, säger förbundskapten Karin Torneklint till SVT Sport.

Längdhopparen Thobias Nilsson Montler ser ut att ha prickat formen inför utomhussäsongen och nästa veckas Diamond League-gala på Stockholms stadion.

Vid säsongsdebuten i spanska Torremolinos hoppade 23-åringen, som tog EM-silver inomhus tidigare i år, 8,43 i för stark medvid.

Vinden 2,4 meter per sekund var 0,4 för mycket och resultatet räknades inte. Det icke godkända hoppet var en centimeter från Michel Tornéus svenska rekord från 2016.

– Det är skönt att ha börjat närma sig det också. Det är ett mål jag har, att ta det efterhand, säger Thobias Nilsson Montler till Radiosporten.

Kommer till Stockholms DL-gala

– Det är ett gigantiskt hopp, det är fantastiskt. Jätteroligt, även om det är ett medvindshopp så är det ju väldigt skönt att få en sån säsongsöppning och veta att man kan hoppa så långt. Det tar man ju alltid med sig, säger förbundskapten Karin Torneklint till SVT Sport.

Se hoppet på tränaren Yannik Tregaros Instagram

Montler, som är ett av flera stora svenska namn som kommer till Diamond League-galan på Stockholm Stadion den 30 maj, hade också ett hopp på 8,28. 

Är Michel Tornéus rekord i fara?

– Det hoppas jag. Jag hoppas att alla rekord är i farozonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.