Kinsey tog fin dubbelseger. Foto: Bildbyrån

Mäktig dubbel av Kinsey: ”Galen dag”

Publicerad

Erika Kinsey hade en fantastisk dag i spanska Torremolinos. Höjdhopparen, som även satsar på längdhopp inför VM, hoppade dubbelt i går.
Kinsey hoppade 1,94 i höjdhopp och klarade VM-kvalgränsen. Dessutom slog hon personligt rekord på längden, 6,51.
– Det kan bli riktigt, riktigt högt, säger Karin Torneklint till SVT Sport angående höjdhoppet.

Erika Kinsey klev upp som delad trea på världsårsbästalistan när hon klarade 1,94 i går. Resultatet innebär också att hon klarat VM-kvalgränsen.

– Erika har visat att hon kan hoppa högt, alltid över 1,90, när hon får det att stämma kan det bli riktigt, riktigt högt. Man väntar bara att det ska komma. Jag tror det finns högre höjder där, säger förbundskapten Karin Torneklint till SVT Sport.

”En galen dag”

Inför sommarens VM i Doha, Qatar, satsar svenskan dubbelt. Förutom höjden gör hon en satsning på längdhopp. I går nådde hon 6,51 – nytt personligt rekord och 21 centimeter från VM-kvalgränsen.

– Jag tror det är bra. Hon har gjort en gren i flera år och inte riktigt fått ut det hon har. Dår tror jag det är jättebra att man gör någonting mer. Det kan bli för mycket fokus på en gren annars. Jag tror detta kan göra att hon får ett annat lugnt. Hon är en fantastisk hoppare. Jag tror detta gynnar även höjden, säger Torneklint.

”En galen dag, 6,51 i längdhopp (personbästa). Höjdhopp 1,94 (VM-kvalgräns)”, skriver Kinsey på Instagram där hon även har publicerat klipp på båda hoppen.

Erika Kinsey kommer att hoppa på svenska Diamond League-galan den 30 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer