Jättekast av Ståhl – ny världsetta

Uppdaterad
Publicerad

Sex underkända kast senast. Men i dag gick det bättre. Daniel Ståhl slog till med 70,25 vid en friidrottsgala i Helsingborg, årets längsta diskuskast.

– Det var kul, en rolig dag i Helsinborg, men det finns mer i kroppen, säger Ståhl till SVT Sport.

Ståhl misslyckades totalt i Södertälje i början av veckan, sex försök – inget resultat. Även vid säsongspremiären i Oslo var det något som fattades, även om världsmästaren från Doha vann den tävlingen på knappa 66 meter.

Men i dag gick det alltså bättre. Daniel Ståhl började lite trevande men fick i den tredje omgången till en fullträff där diskusen landade på 70,25. Ståhls svenska rekord lyder på 71,86.

– Jäkligt skönt att vara världsetta igen. Men det var inget bra kast. Medium ungefär, säger han till Sportbladet.

Även Pettersson imponerade

Kollegan Simon Pettersson visade också att formen är på väg, Hässelbykastaren slog till med nytt personligt rekord, 67,10.

Damernas diskus vanns av Emma Ljungberg, Spårvägen, på 56,10, nytt personbästa även där.

Fanny Roos dubblerade i diskus och kula, den sistnämnda grenen gick bäst. Roos avslutade med 18,77, knappt 30 centimeter från hennes egna svenska rekord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.