Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kallur tokhyllar Duplantis: ”Kul att få uppleva det här” Foto: Bildbyrån/SVT

Kallur tokhyllar Duplantis: ”Kul att få uppleva det här”

Uppdaterad
Publicerad
Armand Duplantis två världsrekordhopp har gjort att lovorden rasat in senaste tiden. En av de som imponerats av 20-åringens framfart är en annan svensk världsrekordinnehavare, Susanna Kallur.
– Han har ju nått betydligt större framgångar än vad jag gjorde fastän han är så ung, konstaterar 39-åringen.

Att den förra häcklöperskan Susanna Kallur är mäkta imponerad av Sveriges stora stavhoppsstjärna Armand Duplantis märks direkt.

– Det är sanslöst kul att följa hans tävlingar. Alltså hur han hoppar. Vissa hopp är ju så höga att man låter fantasin skena iväg och undrar hur högt kan det verkligen bli? Nej, det är så kul att vara vid liv och följa det här nu.

Är själv världsrekordinnehavare

Kallur innehar själv världsrekordet på 60 meter häck (på tiden 7,68) men säger själv att hon inte har något tips att ge till Duplantis för att hålla nivån uppe.

– Det tror jag inte. Alltså han har ju nått betydligt större framgångar än vad jag gjorde fastän han är så ung. Han har erfarenhet, fast än att han är ung och fräsch, vilken jäkla kombo, säger Kallur och slår sedan fast att hon inte kan ge något tips:

– Nej, han har bra support och allt sånt där. Det är ingen gammal tant som ska komma och säga vad han ska göra.

Tornéus: ”Hoppas att han kan njuta”

En annan svensk före detta elitfriidrottare, längdhopparen Michel Tornéus, är inne på samma spår.

– Hur ska man ge någon som slagit ett världsrekord tips egentligen? Det går ju inte. Han har gjort det bättre än vad jag gjorde det, säger Tornéus och skrattar innan han kommer på:

– Jag hoppas bara att han lyckas ta någon sekund och njuta av det också. För det blir väldigt lätt att man är inne i det och att man bara checkar av boxen och går vidare mot nästa mål.

Hur högt tror du att han kan hoppa?

– Jag vågar inte sätta några begränsningar på killen. Han har redan slagit världsrekord så oavsett är han bäst i världen genom tiderna. Men det är klart att det finns mer i den kroppen definitivt. Sen hur högt? Det får vi se.

– Det är så häftigt att se och så otroligt inspirerande. Jag är bara glad för hans skull, att han dominerar där ute och nu hoppas vi att det bär hela vägen till Tokyo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer