Kallur efter världsmästarens besked: ”Jag blev lite chockad”

Uppdaterad
Publicerad

I går kom beskedet att den regerande mästaren på 100 meter häck, Sally Pearson, lägger av.

Sanna Kallur tävlade mot Pearson under sin karriär och blev förvånad över beskedet.

– Jag blev lite chockad, säger hon till SVT Sport.

32-åriga Sally Pearson besked om att hon hänger upp spikskorna i björken kom plötsligt och bara en månad innan hon skulle försvara sitt guld, från VM 2017 i London, på VM i Doha.

Orsaken bakom är att australiensiskan har dragits med stora skadebekymmer senaste åren.

– När du räknar till sex skador i år och ytterligare ett helt års träning inför de olympiska spelen för att försöka vinna guld har jag stora tvivel på att min kropp kommer att klara av det. Jag vet inte om jag vill utsätta mig för det igen, sa hon på gårdagens presskonferens.

”Jättestor besvikelse”

Beskedet förvånar dock hennes tidigare konkurrent Sanna Kallur, som själv var skadeförföljd under sin karriär.

– Jag kan bara föreställa mig att det måste vara fruktansvärt tråkigt. Det är en månad kvar till VM och självklart har hon siktat på att vara med där och även på OS i Tokyo. Så det måste ju vara en jättestor besvikelse att kroppen bara ballar ur så där... att någonting hela tiden går sönder. Hon är nog ganska besviken och nästan chockad också innan det lagt sig, säger Kallur till SVT Sport och fortsätter.

– Att det kommer just nu, för hon har ju inte varit öppen med de skador hon berättar om nu, det förvånar mig. Det enda jag visste om var en skada på baksida lår för någon månad sedan. Jag blev lite chockad, men hon måste ju haft det här lite på känn i och med att hon haft så mycket problem. Men att behöva kasta in handduken en månad innan VM måste vara så trist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.