Sally Pearson lägger av – en månad innan VM

Uppdaterad
Publicerad

Med bara veckor kvar till friidrotts-VM kommer ett dystert besked.

Världsmästaren på 100 meter häck, Sally Pearson, väljer nu att lägga av.

– Jag hoppas bara att jag får mitt liv tillbaka nu, säger hon enligt nyhetsbyrån AP.

Sally Pearson berättade om sitt beslut hemma i Australien under måndagsmorgonen. Bara 32 år gammal lägger nu häcklöparen av.

Orsaken bakom är de senaste årens skadeproblem. Australiensiskan ådrog sig en ny skada på baksida lår för en dryg månad sedan, något som fick bägaren att rinna över.

– Jag vill inte behöva gå igenom den smärta jag gjorde förra året. Det var för mycket att ta, säger hon enligt nyhetsbyrån AP.

Vann VM-guld 2017

Beskedet kommer med bara veckor kvar till VM i Doha, som inleds i september, där Pearson hade tänkt att försvara sin guldmedalj från VM i London 2017.

– Jag lämnar sporten med vetskapen om att jag fortfarande älskar den, fortfarande älskar att träna och att tävla. Men min kropp har bestämt att det är dags att lägga av. Jag hoppas bara att jag får mitt liv tillbaka nu och att jag förhoppningsvis får vara skadefri.

På meritlistan har Sally Pearson även ett OS-guld från London 2012, VM-guld i Daegu 2011 och ett OS-silver från Peking 2008. Pearsons personbästa på 100 meter häck är 12,28. Som en jämförelse har Sanna Kallur som bäst sprungit på tiden 12,49. Australiensiskans årsbästa 2019 lyder 12,70.

Fakta: Sally Pearson

Född: 19 september 1986, Sydney, Australien

Yrke: Före detta häcklöpare

Främsta meriter: OS-guld 2012, OS-silver 2008, VM-guld 2017 och 2011, guld i inomhus-VM 2012, silver i inomhus-VM 2014

Aktuell: Lägger ner friidrottskarriären på grund av återkommande skadeproblem

(TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.