Sally Pearson vann VM-guld 2017. Foto: TT

Världsmästaren tillbaka på tävlingsbanan

Uppdaterad
Publicerad

Sally Pearson hade inte sprungit ett häcklopp på ett drygt år, i helgen gjorde den australiska världsmästaren comeback och nu är siktet inställt på VM och att vara skadefri.

– Jag ska faktiskt lyssna på min kropp i år, säger hon enligt BBC.

Sally Pearson har två VM-guld på 100 meter häck, det senaste från 2017. Men de senaste säsongerna har kantats av skador och 32-åringen från Australien hade inför helgens nationella mästerskap inte sprungit ett häcklopp på 14 månader.

Pearson vann sitt försöksheat på 12,99 men valde sedan att dra sig ur tävlingen på grund av trötthet.

– Efter loppet kände jag mig överhettad, mina ben kändes som bly och jag behövde bara komma därirån, säger Pearson enligt BBC.

– Jag är besviken, men jag ska faktiskt lyssna på min kropp i år.

Pearsons skadehistorik har varit svängig. Hon missade OS i Rio på grund av en muskelbristning men tog följande år VM-guld. Förra året fick hon säsongen förstörd på grund av problem med hälsenan. Pearson hoppas nu på att kunna hitta tillbaka till storformen inför VM i Doha i oktober utan att skada sig igen.

– Man måste respektera sin kropp, och det är vad jag gör nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.