Publik på Finnkampen i Tammerfors 2018. Foto: TT Nyhetsbyrån

Kan bli 5 000 i publiken på Finnkampen

Uppdaterad
Publicerad

Igår kväll blev det klart att Finnkampen i Tammerfors blir av nästa helg. Då kan det också bli så många som 10 000 i publiken, räknat över hela helgen.

”Vi har pratat om 3 000-5 000 per dag”, skriver det finländska friidrottsförbundets vd Harri Aalto i ett sms till SVT Sport.

I Finland har man kunnat ha publik på idrottsevenemang i ett par månader så länge man följer de anvisningar som finns för att undvika smitta.

Då de svenska idrottarna nu har fått ett undantagstillstånd för att komma in i Finland och tävla så finns nu inga hinder för att genomföra Finnkampen på ett rätt så normalt sätt.

Finnkampen

Det svenska landslaget kommer att flyg fram och tillbaka både på fredag och lördag. Svenskarna har också isolerade utrymmen på stadion. Alla svenska deltagare ska också testas högst 72 timmar före tävlingen.

Svenskar får ju däremot inte åka till Finland utan särskilda skäl och därmed lär det vara nästan uteslutande blåvitt på läktarna.

Idag har det finländska friidrottsförbundet ett möte om exakt hur många biljetter de ska sälja, men det lutar alltså åt 3000-5000 per dag.

Finnkampen avgörs den 5-6 september.

KLIPP: Sagnia bjuder Pops på ”segerdans” efter personbästa

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finnkampen

Mer i ämnet